Case Maisa – eli kuinka tehdä kuvausmeikki mainokseen

Kuinka monta kertaa olet pysähtynyt katsomaan kuvaa mainoksen viehkeästä kaunottaresta ja huokaissut syvään – näyttäisinpä minäkin tuolta kotiaskareissani! No, lohdun sana, kukaan meistä ei näytä.  Mainoksien kaunottaret ovat hyvin tehdyn meikin, stailauksen, oikean valaistuksen ja taitavan kuvauksen lopputulos.

Koska kämppäkaverini on luovalla alalla, pääsin minäkin osallistumaan mainoskuvauksiin ja loin Maisasta (…joka kyllä ilman meikkiäkin on  upea ilmestys) mainoksen viehkeän kaunottaren.  Tässä step by step vaiheet siitä, kuinka hyvä ja kestävä meikki tehdään.  Huom! Kuvausmeikki on aina vahvempi, koska voimakkaat valot vaikuttavat siihen kuinka intensiivisenä sävyt kameraan taltioituvat. Nämä vinkit on tarkoitettu toimimaan yleisesti hyvän meikin perustana, mutta tosiaan, tällä kertaa, kun kyse on kuvausmeikistä, käytimme hieman vahvempia sävyjä – ole siis maltillinen kun teet arkimeikkiä!

1) Kauniin meikin A ja O on hyvä pohjameikki, siihen siis kannattaa keskittyä huolella. Pohjameikki ei saa olla liian tumma eikä liian vaalea, vaan sävyn tulisi olla mahdollisimman lähellä oman ihon sävyä. Valintaan kannattaa siis käyttää aikaa ja harkintaa ja mahdollisuuksien mukaan myös asiantuntijan apua.

blogaus_2_kuva_1

2) Kuten maalaamisessa, remontoimisessa, ruoanlaitossa tai oikeastaan missä tahansa tekemisessä, oikeat työvälineet pelastavat monelta murheelta! Satsaa pensseleihin ja suteihin, pese niitä käytön jälkeen ja pidä hyvää huolta työvälineistäsi, niin ne palvelevat sinua vielä pitkään. Pidä meikkipakki, laukku tai se missä sitten meikkejäsi säilytätkään, järjestyksessä ja puhtaana. (Vinkki: Muki tai kynäteline on käytännössä hyväksi havaittu säilytyspaikka pensseleille ja meikkikynille!)

blogaus_2_kuva_2

3) Korostus. Jokaisella on omat hienot piirteensä joita korostaa, joillakin ne ovat silmät, toisilla kulmakarvat tai vaikka pisamat, ja esim. minulla suu ja huulet. Kannattaa siis viettää tovi siellä peilin edessä ja tutkia omia kasvojaan ja vahvuuksiaan. Maisan meikkaaminen oli sikäli kiitollista puuhaa, että tällä nuorella naisella on a) loistava iho b) mieletön kasvojen luusto c) TODELLA KAUNIIT SILMÄT! -Päätimme siis korostaa silmiä. (Vinkki: Jos laitat paljon tummaa luomiväriä, taputtele silmän alle ilmava puuterikerros, näin huolella rakentama pohjameikki ei tuhriinnu jos luomiväriä varisee ja puuteri on helppo sutia pois)

blogaus_2_kuva_3

4) Poskipuna ja varjostus. Kuvausmeikissä erityisen tärkeää on saada kasvoihin moniulotteisuutta, jotta ne eivät näytä liian tasaisilta. Kasvojen muotoilu alkaa sillä, että varjostan kasvoja kevyesti esim. aurinkopuuterilla., jota levitän ohimoille hiusrajan tuntumaan sekä kauttaaltaan kasvojen ”kehys alueille”. Otsan etuosaan, nenään ja leukaan laitan usein ns. highlight tuoteta, joka tuo valoa kasvoille. Lopuksi levitän hippusen poskipunaa korostamaan poskipäitä. (Vinkki: Muista kohtuus tässäkin asiassa, sillä ethän halua näyttää veistokselta…)

blogaus_2_kuva_4

5) Huoliteltu huulimeikki. Melkein mikä tahansa sävy olisi käynyt Maisalle, mutta totesimme yhteistuumin, että trendikkäästi raikkaan marjainen ja kuultava puna sopii tähän silmämeikkiin. Lähes näkymättömäksi häivytetty ja huolellinen rajaus tekee huulimeikistä siistin ja viimeistellyn. (Vinkki: Kuvausmeikkiä tehdessä kannattaa valita mieluummin astetta tummempi kuin vaaleampi sävy, arki meikissä päinvastoin)

blogaus_2_kuva_5

6) Eikö hän olekin todellinen kaunotar?!!

blogaus_2_kuva_6

7) Mulla on sellainen tunne että tämä kaunotar on pian valmis hurmaaman kenet tahansa… ja meikkaajankin on helppo hymyillä kun on tyytyväinen omaan työhönsä. (Vinkki: Tässä hommassa kuitenkin ehdottomasti palkitsevinta on nähdä asiakas joka on itse tyytyväinen meikkiin!)

blogaus_2_kuva_7

8) Minä ja mun pensselit… joo, myönnän, olen pensselihullu!

blogaus_2_kuva_8

9) Hiukset viimeistelen yleensä lopuksi ja tässä tapauksessa halusin että Maisalla on rento ja luonnollinen olo, joten jätimme hiukset luonnollisen kuohkeaksi emmekä sumuttaneet liian paksua lakkakerrosta. (Vinkki: Tämä pätee myös arkena, paksu ja tahmainen lakkakypärä päässä on vaikea olla rento ja luonnollinen.)

blogaus_2_kuva_9