Pää ihan palmikoilla

Mainitsin jo aiemmin kuinka mua on viime aikoina ilahduttanut se, miten paljon katukuvassa nyt näkyy hattuja, turbaaneja ja erilaisia hiuskoristeita. Olen bongaillut paljon myös upeita lettikampauksia – on boxer-lettejä, ranskalaisia lettejä, sivukierrelettejä, paksuja superlettejä ja vaikka mitä… You name it!

Letithän ovat aivan mainio tapa saada hiukset pois silmiltä ainaisen ponnarin tai nutturan sijaan ja kaunis lettikampaus on myös mitä parhain katseenvangitsija ja fashion statement. Se on myös superkätevä, hellepäivänä ihanan vilpoinen ja kiireisenä työpäivänä kampaus pysyy huolitellun näköisenä pitkään.

Mä rakastan lettejä, mutta jostain syystä olen vähän laiska tekemään niitä – ehkä se johtuu harjoituksen puutteesta ja kiireisistä aamuista.

Raivasin siis allakasta tilaa yhdeksi iltapäiväksi ja uppouduin palmikkokampausten inspiroivaan maailmaan. Noh, mopo meinasi täysin karata käsistä kun löysin Instasta ja Pinterestistä toinen toistaan ihanampia kampausmalleja. Olisi tehnyt mieli kokeilla vaikka kaikkia, mutta lopulta päätin valita nämä kaksi tyyliä tähän blogaukseen.

Täytyy myöntää että ihan helppo juttu kauniin lettikampauksen tekeminen ei ole. Eli kun mielessäsi siintää upea kampaus, varaa tarpeeksi aikaa jotta saat mitä haluat, koska ekat versiot todennäköisesti eivät näytä ihan siltä mitä odotit.

blogaus_8_kuva_01

1) Tämä toispuoleinen kierreletti on tavallaan puolikas versio lettikruunusta. Aloitin palmikoinnin takaa ja kuljetin palmikkoa kasvoja kehystäen eteen. Päätin letin kuminauhakiinnityksellä ja piilotin letin pään kampauspinneillä letin taakse.

blogaus_8_kuva_02

2) Nykyään kaupoista löytyy niin paljon käteviä apuvälineitä lettikampausten tekoon. Mun mielestä yksi paras juttu on läpinäkyvät hiuslenksut, jotka uppoavat huomaamattomasti ainakin tällaiseen vaaleaan tukkaan. Myös hius- ja kampauspinnit kannattaa valita hiusten värin mukaan, kultainen solahtaa kauniisti piiloon  vaaleaan tukkaan ja tummat pinnit tummempaan.

blogaus_8_kuva_03

3) Aika hyvin onnistui vai mitä!

blogaus_8_kuva_04

4) Sitten vähän hipimpi versio lettikampauksesta BOHO tyyliin – trendikäs vain puoliksi palmikoitu tukka.

blogaus_8_kuva_05

5) Kampauksen juju on siinä, että se näyttää rennolta ja viimeistelemättömältä. Kahden letin yhdistäminen vaatii kuitenkin sekin ainakin näin aluksi vähän keskittymistä, joten tähänkin kampaukseen kannattaa varata aikaa.

blogaus_8_kuva_06

6) Letti on onnistuessaan kyllä mitä kaunein pääkoriste! Päästin sisäisen kukkaislapseni valloilleen ja nyt vain odottelen sandaalikelejä 🙂