All my favorite things eli pieniä inspiroivia sisustusyksityiskohtia

Ihanaa loppuviikkoa kaikille! Itse heräsin tänään mitä parhaimmilla fiiliksillä – mistä lie johtunee – ehkä hyvistä yöunista? Piristävän aamulenkin jälkeen vietin ylellisen aamiaishetken nauttien kahvistani poikkeuksellisesti yksin, kaikessa hiljaisuudessa ja ilman kiireen häivää. Mikä ihana tunne olla vaan pieni hetki ja katsella kuinka aamun lempeä valo leijailee sisään verhon raosta ja valaisee koko olohuoneen.

Noh, siinä katsellessani huomasin kuinka oma koti näyttäytyi kirjaimellisesti ihan uudessa valossa…

pohjapiirrustus

Innostuin jopa luonnostelemaan yhteisestä tilastamme pohjapiirustuksen.

Havahduin myös siihen, että me olemme asuneet tässä kimppakämpässä jo yli puoli vuotta. Alun sisustuskriisin jälkeen kupit ja kipot ovat löytäneet omat paikkansa ja jokaisen omien mieltymysten mukaiset tekstiilit, kalusteet ja viherkasvit ovat alkaneet elää sulassa sovussa keskenään. Tästä on tullut koti meille kaikille ja varsin viihtyisä sellainen!

sivupo%cc%88yta%cc%88

nojatuoli_2

Tänä aamuna mulla oli aikaa katsella nykyistä kotiani myös kameran linssin läpi ja poimin teille muutaman hurmaavan yksityiskohdan, joista erityisesti pidän.

hana_kaakelit_2

Rakastan vanhoja eteläeurooppalaisia asuntoja, joissa näkyy eletty elämä ja ajan patina ja joissa keittiöt ovat täynnä kaikenlaisia tarvikkeita eikä kaikki ole niin jämptisti järjestyksessä.

Vaikka meidän keittiön hana ei olekaan mikään antiikkihana, on siinä vanhanajan henkeä. Nämä kauniit kaakelit, allas ja hana yhdessä luovat tuulahduksen Etelä-Euroopasta!

ihanaa_puuta_keittio%cc%88

Aidot puupinnat kestävät aikaa ja pidän siitä kuinka niissä näkyy ajan patina – ah, kuinka kaunis elämää nähnyt puupinta onkaan!

keittio%cc%88_kaakelit_po%cc%88yda%cc%88ssa%cc%88

Keittiön tasohan voisi olla harmaa ja tylsä, mutta meidän kuvioitu taso on ihana! Tämän tason äärellä on kuulkaas parannettu maailmaa, ja paljon!

kukat

Hih! En muista kuka toi nämä kuivatut unikot, mutta ne saavat mut päivittäin hymyilemään – nehän ovat ihan tyyppejä, eikö?! Hassuja pieniä pampulapäitä!

kuppi_aforismi

Kuulin että joskus aikoinaan näissä peltipurkeissa myytiin Viri nimistä kaakaota –mitä luksusta – olisivatpa kaupan kaakaopaketit vieläkin näin kauniita! (Myös kahvikuppi on mun mielestä söpö ja sanoma tuo hymyn huulille…)

Retrovärit kunniaan – myös sisustuksen piristäjinä!

retro_vaaka

En muista olisiko kukaan meidän taloudessa käyttänyt tätä, mutta ei sen väliä,
sillä onhan tämä retrovaaka nyt kerta kaikkiaan hurmaava!

sohva

Meidän olohuoneen sielu ja sydän… Rakastan tätä sohvaa! Ja huomatkaa kuinka oikean väriset tyynyt löysivät paikkansa.

voimalause_sisustustaulu

Tämän taulun sanomaan kiteytyy kaikki: Enjoy the little things. Niinpä.

patalappu_voimalause

Vaikka kiirettä pukkaa, aina löytyy pieni hetki ihmetellä kaikkea kaunista ympärillä, eikö?!