Pirskahteleva juoma granaattiomenasta – virkisty ja kaunistu!

Hei taas ihanat lukijani! Tätä nykyä kirjoittelen vähän harvemmin, sillä yritän kaikilla elämäni osa-alueilla hiljentää hieman tahtia ja ottaa rauhallisemmin. Mutta siitäpä syntyikin aihe tähän kirjoitukseen, sillä olen alkanut hidastella myös ruokaostoksia tehdessäni ja kiinnittää yhä enemmän huomiota siihen mitä ostoskoriini laitan.

Jo jonkin aikaa olen kaupassa käydessäni hipelöinyt kauniita ja hehkeän punaisia hedelmiä, mutta vasta nyt uskaltauduin ostamaan muutaman. Kyseessä on siis granaattiomena – tuo eksoottinen ihanuus, jota myös pyhäksi hedelmäksi ja hedelmällisyyden hedelmäksi kutsutaan.

granaattiomena

Granaattiomena on paitsi kaunis, niin myös todella terveellinen superfood herkku. Se sisältää ihan valtavasti antioksidantteja, jotka ainakin hemmottelevat ihoa, lisäävät ihon kimmoisuutta ja verenkiertoa. Antioksidanttien lisäksi granaattiomenasta löytyy myös kaliumia, kuitua, rautaa, foolihappoa ja C- E-, B5,-ja B3- vitamiineja.  Kyseessä on siis aikamoinen kaunistaja ja terveyspommi!

Näin kokemattomana granaattiomenan käyttäjänä oli pakko ensin hieman googlailla erilaisia käyttötapoja, ja niitähän netissä piisaa. Näin aurinkoisina päivinä, janon yllättäessä, sitä kaipaa muutakin juomaa kuin vettä, limonadia tai siideriä ja siksi valitsin tähän postaukseen Jamie Oliverin helpon juomareseptin.

mita%cc%88_tarvitset

Tässä kaikki mitä virkistävän granaattiomenajuoman valmistukseen tarvitset:

1/2 granaattiomenaa
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 lime
n. 1 litra vettä tai kivennäisvettä
jääkuutioita

Pidä granaattiomenan puolikasta alassuin kädessäsi ja kopauta niin että siemenet tippuvat kannuun, tai ota siemenet lusikalla. (Huom! Granaattiomenasta syödään vain mehukkaat siemenet ja tihkuva mehu. Katso että et kaavi mukaan valkeaa kuoren sisäosaa, sillä se on karvaanmakuinen.)

granaattiomena_halkaise_ja_irrota_siemenet

Raasta inkiväärin pala ja lisää raaste kannuun. Lisää huolella pesty ja ohueksi viipaloitu lime, lisää jääkuutiot ja laita kannuun kylmä vesi.

inkiva%cc%88a%cc%88ria%cc%88_raastettuna

limeita%cc%88

Anna juoman makujen tasaantua hetki ennen nauttimista ja ihaile kaunista juomaa …kuinka rakastakaan tuota granaattiomenan punaista!

Viettelevän virkistävä juoma on valmista nautittavaksi!

valmis_juoma

krista_ja_juoma_1

krista_ja_juoma_2

P.S. Vinkki ostoksille: Isot granaattiomenat ovat parhaita. Jos kuori on upottavan pehmeä, älä osta, sillä silloin granaattiomena on härskiintynyt. Pilaantuneen hedelmän siemenet ovat väriltään ruskehtavia, hyvän hedelmän siemenet kuulaan punaisia.

One Comment

  1. Lps Nalle kirjoitti:

    Taas hyvä postaus! Kiitos.

Comments are closed.