Superfood – Supergood! –välipala joka tekee sinulle hyvää

No niin. Jälleen täällä paasaan terveysasioita, mutta hei… ajattelin jakaa teille reseptin, koska tämä smoothie on oikeasti tosi hyvä.

Monet teistä tietävätkin että liikun paljon, lenkkeilen ja jumppaan. Energiaa pitää saada, mutta aina ei ole aikaa istahtaa kunnon lounaalle ja syödä kunnolla. Hyvin usein olen siis turvautunut nopeaan keinoon ja tehnyt smoothien. Niihin saa kätevästi ympättyä vaikka mitä ja smoothie on helppo nauttia vaikka lennossa matkalla luennolle. Kovana kuntoilijana on tietenkin myös huolehdittava siitä, että saan myös tarvittavan määrän proteiinia ja kuituja.

p1130851

Vaikka smoothie niin kätevä välipala onkin ongelma itselläni on ollut se, että olen alkanut toistaa itseäni. Jep. Usein huomaan laittavani blenderiin ne tutut, turvalliset ja hyväksi havaitut raaka-aineet ja ennen pitkää smoothiet ovat alkaneet maistua puulta. Siksipä vietin hetken netissä ja etsin uusia inspiroivia reseptejä. Ja kas, löysin Pinterestistä niin ihanan reseptin, että se on pakko jakaa teillekin – nam! (+ se on myös gluteeniton ja vegaanille sopiva)

Tähän smoothieen tarvitset:

Kourallisen pinaattia
1 pakastettu banaani (lohkottuna)
1 pakastettu sellerinvarsi (lohkottuna)
3 ruokalusikallista maapähkinävoita (luomu)
3 teelusikkaa raakakaakaojauhetta
vaniljalla maustettua mantelimaitoa

Laita lohkotut banaanit ja sellerit blenderiin.

p1130847

Voit toki myös käyttää tuoretta banaania ja selleriä, mutta pakastettuna ne tuovat smoothien ihanaa viileyttä ja myös vaahtoutuvat paremmin. (Vinkki: Usein lohkon pöydälle jääneet hieman tummuneet banaanit pakkaseen, sieltä ne on sitten helppo käyttää smoothieihin.)

Lisää muut ainekset ja sekoita.

p1130858

Smoothien voit koristella oman maun mukaan vaikkapa pähkinärouheella.

Juoma on valmista nautittavaksi!

p1130651_0

Jos sinun on vaikea löytää luomu maapähkinävoita ja raakakaakaojauhetta, voit toki korvata ne makeammilla versioilla – silloin smoothiesta tulee tosin enemmän herkku ja vähemmän superfood

P.S. Smoothie toimii myös ilman kaakaota ja maapähkinävoita. Silloin voit halutessasi lisätä makeutta esim. hunajalla.