Syötävän hyvät kasvonkaunistajat

Näin teet itse mansikkaisen kuorintavoiteen sekä kirkastavan kurkumanaamion ja saat ihosi hehkumaan.

Tässä yhtenä päivänä ajattelin hemmotella itseäni kunnon kasvohoidolla. Koska kylpyhuoneen hyllyltä ei löytynyt yhtään valmista kuorintavoidetta eikä kasvonaamiota, päätin valmistaa ne itse. Ja hurahdin täysin!

Sain ihoni hehkumaan ja kaiken lisäksi omatuntoni on puhdas, sillä nämä raaka-aineet eivät kuormita ympäristöä eivätkä sisällä ylimääräisiä kemikaaleja.

Netti on tulvillaan ihania kuorinta- ja kasvonaamio reseptejä, ja mitä enemmän niitä tutkii, sitä enemmän kaikkia tekisi mieli kokeilla. Valitsin lopulta nämä kaksi, koska kaikki raaka-aineet löytyivät keittiöstäni ja tarvitsin sekä kuorintaa, että hoitoa hieman väsyneelle iholle.
Aloitin hemmotteluhetkeni ihanalla mansikkaisella ihonkuorinnalla.

MANSIKKAKUORINTA

kuorinta_2_tarvikkeet-1

Ainekset:

1 tl Kookosöljyä
¼ dl sokeria
mansikoita

Valmistus:

Aloita sekoittamalla kookosöljy ja sokeri kipossa.

kuorinta_2_sokeri

kuorinta_2_kookosoljy
Pilko mansikat pieniksi palasiksi ja lisää mansikat sokerisen kookosmassan joukkoon. Litistele mansikan palasia lusikalla tai haarukalla niin, että mansikka murskaantuu kunnolla ja seoksesta tulee tahnamaista.

kuorinta_2_mansikat
Laita seos hetkeksi oleentumaan jääkaappiin. (Vinkki: kannellisessa kipossa tätä kuorintamassaa voi säilyttää jääkaapissa noin viikon verran ja tehdä kuorinnan useamman kerran viikon aikana.)

kuorinta_2_valmis

Levitä massa pestyille kasvoille ja hiero kevyesti pyörivin liikkein ja pese pois. Kosteuta kasvot hyvin kuorinnan jälkeen.

Vaikutus:
Raikastava ja puhdistava. Kyllä! Tämä toimii, ja mikä parasta, ylimääräisen kuorinta-aineen voi vaikka syödä! Nam!

Kukapa ei olisi viime kesänä kuullut puhuttavan kurkumasta ja sen kaunistavasta vaikutuksesta. Kurkumanaamio reseptejä tulvi joka puolelta ja kaikki hehkuttivat tuota keltaista ihmeainetta. No, näin vähän myöhässä, päätin minäkin selvittää mistä tässä kurkumakohussa on kysymys. Kurkuma sisältää valtavasti antioksidantteja ja on myös antibakteerinen ainesosa, joten siksi se on oiva raaka-aine kauneudenhoitoon. Löysin kivan kasvonaamioreseptin, joka on tarkoitettu hieman väsyneelle ja näppyläiselle iholle. (Naamio sopii erinomaisesti myös akne iholle.)

KURKUMANAAMIO

Raaka-aineet:
1 tl kurkumaa
1 tl hunajaa
1tl maitoa

kuorinta_1_tarvikkeet_sitruunalla

Vinkki: Naamioon voi myös lisätä muutaman tipan sitruunaa jos haluaa tehostaa kirkastavaa vaikutusta, mutta jos olet herkkäihoinen tai allerginen sitrushedelmille, suosittelen tekemään naamion ilman sitruunaa.

Valmistusohje:
Sekoita ensin kurkumajauhe ja hunaja tahnaksi ja lisää maito.

kuorinta_1_kurkuma

kuorinta_1_hunaja
kuorinta_1_maito
Itse laitoin ensimmäisellä kerralla liikaa maitoa jolloin tahnasta tuli liian löysä levitettäväksi, ole siis tarkka ettet lorauta liikaa maitoa!

kuorinta_1_valmis-1
Sekoita ainekset kupissa, jonka jälkeen naamio on valmis levitettäväksi.

Huom! Kun käsittelet kurkumaa, ole varovainen! Kurkuma värjää todella helposti, joten huolehdi että et tiputa massaa vaatteille ja pyyhi se heti pois pinnoilta. (Vinkki: Itse käytin levitysapuna puhdasta pullasutia, koska naamiosta tuli hieman liian löysä, sudilla levittäminen toimi oikein hyvin.)

kuorinta_1_valmis-2
Levitä naamio kasvoille, mutta vältä sen joutumista lähelle silmiä.
Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia ja pese pois.

Ensimmäisen huuhtelun jälkeen kasvot näyttivät hieman keltaisilta, joten pesin kasvot vielä toistamiseen kasvosaippualla. Tämän jälkeen laitoin normaalin kasvovoiteen.

Vaikutus:
Kyllä, tämähän toimii! Naamiosta jäi raikas ja jotenkin ihanan viileä olo iholle ja kasvojen iho kiiltää sekä hehkuu terveen näköisenä. Ja mikä parasta, minulla oli hieman pieniä punertavia näppylöitä leuassa, mutta eipä ole enää, wau!

Hyvä kuorinta ja naamio, suosittelut!

2 Comments

  1. Tiina Moisio-Rusila kirjoitti:

    Olipas mukavia ohjeita. Katsotaan, että kokeilenko?

    1. Krista Kortelainen kirjoitti:

      Kokeile ihmeessä:) Vakuutan, että toimii!

Comments are closed.