Kurkistus käsilaukkuun – kaikki se tärkeä mikä kulkee mukana

Voi kuinka kiitollinen olenkaan siitä, että laukkumuoti suosii nyt suuria ja käytännöllisiä laukkuja, minä kun en ole mikään pienten pussukoiden ystävä.

Minulle laukku on ensisijaisesti elämää helpottava käyttöesine, joka vetää sisäänsä kaiken tarvittavan ja on käytännöllinen käytössä. …okei, ilman kauneuspisteitä en kyllä laukkua osta. Hyvä laadukas laukku on hintansa väärti. Tällä en nyt tarkoita sitä, että pitäisi tuhlata omaisuus pelkästään logon vuoksi, ehei. Jos maksat, maksa laadusta, hyvästä suunnittelusta ja käytännöllisyydestä.

laukku-5

Tällä hetkellä olen innoissani tästä vaaleanpunaisesta unelmastani, se on mun luottoasuste, kamu, kaveri ja frendi, joka ei jätä pulaan. Tähän laukkuun mahtuu kaikki mitä tarvitsen plus vähän enemmän. Säädettävä hihna on kestävä ja hyvä, laukkua on helppo kantaa ja erityisesti minua ilahduttaa tämä pieni yksityiskohta; nappulat laukun pohjassa! Nerokasta eikö vain?! Nappulat pitävät huolen siitä, että heleän värinen laukkuni ei likaannu kun lasken sen lattialle. Arvostan todella tällaista tuotesuunnittelua.

No mitä sitten laukussani kannan, kun sen tulee olla niin tilava?

laukku-1

Sääkartta näyttää ailahtelevalta, joten käsilaukkuun on mahduttava sateenvarjo sekä hansikkaat.
Jos joskus tässäkin blogissa olen maininnut, että ilman silmämeikkiä en lähde edes maitoa ostamaan, niin voisin lisätä tuohon vielä huulirasvan ja huulikiillon, sillä molemmat, tai ainakin jompikumpi niistä, löytyy aina käsilaukustani.

Viime aikoina olen myös alkanut kuljettaa mukana korua, ihan vaan sen vuoksi, jos päivän aikana saan yllättävän kutsun juhliin, syömään tai vaikka työhaastatteluun. Näyttävän korun avulla voi kohottaa arkisenkin asun hieman salonkikelpoisemmaksi.

Kuinka voisinkaan tulla toimeen ilman puhelinta tai lompakkoa? –en mitenkään.

laukku-2

Laukustani löytyy aina myös kynä ja muistilehtiö, sillä monesti saan ideoita esim. linja-autossa istuessani. Olisi hutera olo, ellen tietäisi, että pystyn kirjoittamaan tai luonnostelemaan ideani muistiin saman tien. Eikö muuten olekin aivan ihana tämä uusi lehtiöni, rakastan sitä!

laukku-3
Tuon kaiken lisäksi, laukustani löytyy kaikenlaista (epäkuvauksellista) pikkusälää kuten kuulokkeet, särkylääkkeitä, nenäliinoja, leffalippuja, hammasharja, loputon määrä vanhoja kuitteja….

laukku-4

Kun lähdet laukkuostoksille, harkitse, tutki ja kokeile ennen kuin sijoitat liikaa pelkkään logoon. Mieti mikä on sinulle laukun tärkein ominaisuus, pitääkö sen mahtua fillarin etukoriin? Kannatko sitä käsivarrella vai olisiko kenties reppu käytännöllisempi? Onko musta tai ruskea sittenkään se paras värivaihtoehto, vai voisitko piristää vanhaa talvipalttootasi värikkään laukun avulla? Onko laukussa vuori? Onko siinä riittävästi taskuja? Onko hihna liian liukas, niin että se ei pysy harteilla, vai kenties turhan kitkainen että se on vaikea saada harteille? Jos kotimatkasi sisältää kilometrikaupalla kävelyä räntäsateessa, kannattaako sittenkään satsata mokkalaukkuun tai vaaleaan nahkaan, vai kenties sijoittaa materiaaliin joka hylkii vettä eikä likaannu?

Hyvä laukku on uskollinen kumppani jonka arvon tajuaa viimeistään sitten kun on viettänyt hetken arkea epäkäytännöllisen laukun kanssa. I love my pink bag!

3 Comments

 1. Tiina Moisio-Rusila kirjoitti:

  Juurikin näitä asioita itse kanssa mietin laukkua hankkiessani. Täytyy mahtua kaikenlaista. …ei sitä koskaan tiedä, että mitä sitä tarvitsee matkan varrella. Että hyvin samoilla aalloilla mennään. ☺??

 2. Aino kirjoitti:

  Mahtavia vinkkejä laukun ostamiseen! Tykkään lukea ja katsoa mitä on ihmisten laukuissa, koska niitten laukuissa voi olla jotain mitä minulla ei ole, mutta pitäisi olla.

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiitos!

Comments are closed.