Katse kauluksiin – irtokauluksien avulla loihdit uuden ilmeen asuusi

Nyt on kuulkaas niin innostava projekti menossa että tuskin pysyn nahoissani!

Kävin tässä läpi vaatekaappiani ja löysin paitoja, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet vähemmälle käytölle. Mietin, että vienkö paidat kierrätykseen vai voisinko jotenkin saada niihin uutta ilmettä. Pienen nettiselailun seurauksena hurahdin täysin irtokauluksiin.

Irtokaulukset ovat aivan loistava keino päivittää asua ja mitä koreammat kaulukset, sitä enemmän glamouria! Tarvitset vain hieman rohkeutta, mielikuvitusta ja vanhoja kauluspaitoja.

kauluspaitoja_3

Tässä helppo ohje:

Leikkaa kauluspaidasta kaulus irti terävillä saksilla aivan ompeleen vierestä.

Napita kaulus kiinni kaulaan – ja siinäpä se! Jos haluat koristella kaulukset, voit ommella niihin kiinni nappeja, käyttää liimattavia koristeita tai jos olet oikein kätevä käsistäsi niin vaikka kirjoa kauluksiin erilaisia kuvioita.

sonja_6

sonja_4

Kun löysin vanhan  sinapinkeltaisen  kauluspaidan, tiesin että kämppikseni Sonja saattaisi tykätä väristä. Leikkasin paidasta kaulukset irti ja ompelin siihen näyttävän kiinnitysnapin.

Vanha kunnon rusetti on maailman helpoin tapa luoda katseenvangitsija asuusi.  Jos sinulla ei ole valmista nauhaa tai huivia, voit helposti tehdä sen itse.  Valitse mieleisesi kangas, leikkaa siitä n. 15 cm leveä ja n. 80 cm pitkä kaistale ja ompele se pituussuunnassa nurjalta puolelta yhteen. Käännä ja ompele päähän huoliteltu sauma, lopuksi silitä nauha.

sonja_3

sonja_2

Tämä harmaa paita on kaunis, mutta on viime aikoina jäänyt vähälle käytölle – ehkä vähän kyllästyin siihen. Ilme raikastui, kun kiinnitin kaulukseen näyttävän napin. Yksinkertainen, mutta tehokas keino. Voit myös kiinnittää kaulukseen vaikkapa näyttävän rintakorun, jos et halua ommella nappia.

untitled-3-of-9

Tämäkin vanha kauluspaita oli jostain syystä unohtunut vaatekaapin perukoille, mutta kun taiteilin kauluksiin näyttävän koristuksen, paita tuntuu uudelta jälleen.

untitled-1-of-1

Käsityö- ja askarteluliikkeistä saa aivan ihania erilaisia lämpöliimataustaisia koristeita joita on helppo kiinnittää kaulukseen.

untitled-2-of-9

Summa summarum, ennen kuin hylkäät vanhan vaatteesi, mieti voisiko sitä päivittää hieman, ja kun pääset kiinni ideaan, vain mielikuvitus on rajana!