Palttoo, pomppa, pusakka… ja mitä näitä nyt on

Onko lyhyt pusakka kivempi kuin pitkä palttoo?  Kävin läpi eri vaihtoehtoja kuinka suojautua kylmältä ja ihastuin näihin takkeihin.

Minä tykkään tehdä syys- ja talvivaatehankinnat ajoissa, sillä onhan huomattavasti mukavampaa ottaa vastaan koleat ilmat, kun tietää että kaapissa odottaa uusi ihana ja lämmin takki. Ennen kuin taivaalta alkaa sataa räntää ja routa puuduttaa varpaat, on myös hyvä tehdä vaatekaappikatsaus ja huoltaa vanhat takit, pipot ja huivit. Talvitakki on yleensä isompi sijoitus, joten sen tulisi kestää käytössä pitkään. Hyvä huolenpito lisää takin käyttöikää.
takki_2_kuva_2
Tuuleta villakangastakkisi hyvin, mieluummin pakkasessa jos voit ja vie pesulaan jos aihetta on. Katso että napit ovat kunnolla kiinni ja ompele uudestaan jos ne repsottavat. Jos takin vuorissa on pieni repeämä, se ei ole maailmanloppu, vaan pienen parsintatuokion paikka. Jos taas takkisi on pahasti nukkaantunut, kokeile nypynpoistajaa, sillä saa ihmeitä aikaan.

Asusteet on myös hyvä käydä läpi ja päivittää, vanhaan takkiin saa kivasti uuden ilmeen uudella huivilla ja hanskoilla. Minä rakastan hansikkaita ja heikkouteni on erityisesti vaaleat pastellisävyt – jos pitää valita mustien tai vaaleanpunaisten nahkahanskojen välillä, niin eipä ole vaikea arvata kummat valitsen!

Fiilistelin syksyn ja talven takkikokoelmaani.

krista-vaaleanpunainen-takki-kokokua

Jos joku teistä ei ole vielä huomannut, pidän pinkistä, enkä kaihda tuota väriä edes päällystakissa. Tämä ihana uusi pinkki takkini saat minut hymyilemään joka kerta kun puen sen päälleni – ja se on hyvä se – täällä pimeässä ja kylmässä pohjolassa me tarvitsemme ylimääräisiä hymynaiheita! Tämän takin seuraksi oli myös pakko hankkia nämä ihanat vaaleanpunaiset hansikkaat, vähänkö söpöt!

takki_4_kuva_2

Pitkä vai pusakka? – Ehkä molemmat. Musta, lyhyt pusakkamallinen takki on reipas, nuorekas ja monikäyttöinen sekin. Okei, tämä ei ehkä ole maailman lämpimin asu, mutta menettelee kun mittari näyttää vielä plussaa.

krista-kokokuva-harmaa-takki

laukku

Kuten ehkä olette huomanneetkin, harmaa on yksi mun luottoväreistä. Tämä takki on äärettömän käytännöllinen, sopii niin mekon kuin farkkujenkin kanssa ja erilaisilla asusteilla ilmettä saa muutettua helposti.

Harmaa ja pinkki toimivat aina. Ja nyt kun mainitsin asusteet, niin eipä vähän magee tämä uusi laukku, eikö?!

vaaleansininen-takki-plk

No nyt on pastellia! Tämä vaaleansininen unelma on ihanan muhkea ja lämmin ja vaaleanpunaiset nahkakäsineet sopivat myös tämän takin kanssa erittäin hyvin.

Hei, eihän tämä viileys niin pahalta tunnukaan nyt kun on millä suojautua sitä vastaan. Pitäkää itsenne lämpiminä – pus!

One Comment

  1. VT kirjoitti:

    Hei, mistä tää harmaa villakangas takki on? 🙂

Comments are closed.