Sehän on biletoppi!

Vanhat T-paidat saavat uuden ilmeen kun otat sakset käteen.

krista_2

On se ihme juttu kuinka monta tavallista (ja harmaata!!) T-paitaa yksi ihminen voi omistaa – mistä niitä oikein tulee?! Toisaalta, tavallinen T-paita on loistava lähtökohta tuunaamiselle, koska perus T- paidasta saa pienellä vaivalla loihdittua jotain ihan muuta. Tällä kertaa päätin kokeilla että mitenköhän tuo arkinen harmaa T-paita taipuu biletopiksi?

Näin:

Valitse puhdas T-paita, jonka haluat leikellä, mieluummin löysähkö malli joka on ohutta neulosta, ohut kangas nimittäin laskeutuu paremmin kuin paksu puuvillaneulos. Aseta paita tukevalle alustalle niin että kankaan pinta on tasainen. (Voit halutessasi kiinnittää etu- ja takaosan yhteen nuppineuloilla.)

bilepaita_tuunaus_vaihe1

Ota kangasliitu, tussi tai pehmeä ja paksu lyijykynä ja merkkaa leikkauskohdat. Huom! Ole huolellinen ja käytä mittanauhaa apuna niin saat molemmista olkapäistä leikattua samankokoisen palan. Itse leikkasin niin, että topin olkain jäi n. 5 cm paksuksi. (leikkelemäni T-paidan olkasauma oli n. 15 cm leveä) Paidan helman kaartuvasta osasta otin enimmillään pois n.15 cm. mutta tämä riippuu täysin siitä, kuinka lyhyeksi haluat toppisi leikata.

bilepaita_tuunaus_vaihe2

Leikkaa kuvan mukaan kyseisistä kohdista, eli hihansuut ja paidan helma.

bilepaita_tuunaus_vaihe3

bilepaita_vaihe_3

No niin. Nyt sinulla on ihan kiva toppi joka on käyttökelpoinen tällaisenaankin jos haluat jättää selkäosan suljetuksi, mutta jos haluat kuvan mukaisen biletopin, jatka saksimista! Eli, leikkaa topin selkäpuoli auki niin, että jatkat helman kaarteen linjaa ihan ylös asti, ikään kuin ottaisit selkäkappaleesta pois A- mallisen palan. Leikkaa sitten tuosta ylimääräisestä palasta n. 70 cm mittainen suikale, jolla voit solmia topin hihansuut yhteen.

bilepaita_valmis_1

bilepaita_valmis_tiivis_takaa

Solmi selkäkappaleen osat kuvan osoittamalla tavalla.

bilepaita_valmis_2

Ta-daa! Sinulla on biletoppi.

krista_4

P.S. Mitä terävämmät sakset sinulla on, sitä paremmin tällaiset T-paidan tuunaukset sujuvat. Itselläni on yhdet VAIN kankaan leikkaamiseen tarkoitetut sakset, jotka pysyvät terävinä juuri siksi että niillä ei leikata kuin kangasta.

2 Comments

  1. eerika kirjoitti:

    Moi krista oot ihana ja miten hieno biletoppi

    1. Krista Kortelainen kirjoitti:

      Kiitos:)

Comments are closed.