Kimpassa vai yksin?

Siitä on varmaan reilu vuosi, kun hehkutin teille kutkuttavan uutta ja ihanaa elämänvaihettani, olin juuri saanut unelmieni opiskelupaikan Tampereelta ja löytänyt superkivan kämpän jonka sain jakaa aivan parhaiden tyyppien kanssa.

reino_sonja_tomi_krista_1

Miten salakavalasti noista tyypeistä onkin tullut mulle vähän niin kuin toinen perhe!

Joo, jokaisessa perheessä joskus ovet paukkuu ja kiukutellaan, tiskit kertyy altaaseen ja vaatemyttyjä löytyy sieltä täältä. Välillä joku on juonut jääkaapista just sen mehutilkan jota panttasit aamuksi ja se pari kuukautta vanha juustokannikka joka on muuttumassa sienirihmastoksi ei muka ole kenenkään jäljiltä. Kylppärin viemäreistä saattaa löytyä milloin minkäkin väristä hiusta ja vessan lierit unohtuu lähes aina kundeilta ylös. Kukaan ei suostu viemään roskia ja kun pitäisi tarttua imuriin niin kaikilla on hillitön kiire johonkin.

_1530852

Mutta, kimppakämpän ehdottomia hyviä puolia on se, että ei koskaan tarvitse olla yksin. Kun on juhlan aihetta, niin bileet saadaan nopeastikin pystyyn ja kun mieli on maassa, niin aina löytyy olkapää johon nojata. Tässä olohuoneessa onkin yhdessä juonittu jos jonkinlaisia kuvioita, lyöty uhkarohkeita vetoja suurilla panoksilla ja parannettu maailmaa oikein olan takaa, toi meidän sohvanrotjake on vähän niin kuin terapiasohva jossa jokainen on vuorollaan käynyt makaamassa ja vuodattamassa muutaman kyyneleen. Siinä on kuulkaas jeesattu kaveri hädästä ja se on tarjonnut yösijan monelle sitä tarvitsevalle, on ollut niitäkin aamuja kun ei oikein tiedä kuka siinä heräilee!

_1530840

_1540107

Mutta niinhän se kait sitten on että ihmiset ja elämäntilanteet muuttuvat. Jotkut ottavat isoja harppauksia toiset vähän pienempiä. Mä itse olen tässä viime aikoina mietiskellyt sitä, että pitäisikö mun ottaa askel kimppakämpän kynnyksen yli ja muuttaa yksin asumaan.

Oman kämpän hyviä puolia olisi ehdottomasti se että ei tarvitse sietää toisten aiheuttamaa sotkua ja epäjärjestystä, voirasiat eivät jäisi koskaan pöydälle, mikäli se musta riippuu, eikä muruset leikkuulaudalle. Sisustus olisi luonnollisesti täysin oman maun mukainen, designed by me! Hankkisin ehkä ekana sellaisen ihanan pinkin jääkaapin, jossa tietenkin olisi aina tuoreita hedelmiä, mansikoita ja pieni pullo kuohuviiniä, jota kukaan muu ei olisi juonut pois. Kylppäri kutsuisi rentoutumaan harmonisella SPA henkisellä sisustuksellaan ja aromaattisella tuoksullaan, eikä wc pöntön lieri olisi koskaan ylhäällä! Joo-o, nyt kun mietin, aika houkutteleva ajatus. Voisin haaveilla vaaleasävyisellä kotisohvallani täysin rauhassa ja tuijotella kaunista tulppaanikimppua.

_1540099

Karu fakta kuitenkin on se, että yksin mulla tuskin olisi varaa näin kivaan kämppään, kuin missä nyt asun, meidän pohjaratkaisu on erinomainen ja asunnon sijainti ei voisi olla parempi. Pidän myös valosta joka olohuoneeseemme aurinkoisina päivinä lankeaa, kuinka viihtyisäksi se tekeekään tuon oleskelutilan! Pidän myös todella paljon meidän persoonallisesta keittiöstä, niistä murusista, tiskivuoresta ja voirasioista huolimatta. Meidän sohva saattaa ehkä olla vähän kulunut, mutta sen ehdoton hyvä puoli on mukavuus ja koko, siihen mahtuu aikamoinen kööri viettämään peli-iltaa.

_1530788

Mun budjetilla se vuokrayksiö olisi todennäköisesti hyvin pieni, tuskinpa sinne mahtuisi ainakaan neljän istuttava sohva. Kylppäritkin  pienissä yksiöissä  ovat vessakopin kokoisia ja olen nähnyt niitäkin, joissa peseytyminen hoituu käsisuihkulla! Opiskelijabudjetille sopivan yksiön pintaratkaisuissa on turha nirsoilla, kaakelit saattavat olla räikeän vihreät ja  mahtuneekohan sinne keittiöön edes se vaaleanpunainen jääkaappi?

Nyt kun mietin on tässä kämpässä paljon hyviä puolia.

Mitäs mieltä te olette – noin yleisesti – onko opiskelijan parempi asua kimpassa vai yksin?

 

8 Comments

 1. Tanski kirjoitti:

  Moi.
  Ite soluasunnossa aikanaan asuneena suosittelen:).
  Muutin kotoota 16vuotiaana muualle opiskelemaan ja ei ollu niin shokki muutos kun sai nopeesti solu asunnosta kavereita ja ei ollu niin iso muutos kun asui muitakin. Soluissa oli 2 kahden hengen huonetta ja 1 yhen hengen huone. Molemmat tuli koettua että sai asua kaverin kanssa samassa huoneessa että sai asua yksin omassa huoneessa.
  Näin jälikäteen voi sanoa että oli parempi kokemus muuttaa noin kuin suoraan yksin asumaan. Pari vuotta solu asumista ja sitten vähän myöhemmin omilleen joka sekin oli ihan kivaa koska sai tehdä omasta kodista just oman näköisensä:)

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiitos Tanski että kommentoit, mä olen samaa mieltä siitä että kimppakämppä on hyvä vaihtoehto sopeutumisvaiheessa ja on ehkä vähän turvallisempi olo aloitella uutta elämänvaihetta.

 2. ImJustMe kirjoitti:

  Aiiiiivan pakko sanoo, et jos pidät noilla tulppaaneilla noin paljon vettä niin ne vaan kasvaa vartta eikä kuki (oli ihan pakko päästä sanomaan hih)
  Mutta kimppakämpät kuulostaa kivalta!

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiitti vinkistä!

 3. Emsutin kirjoitti:

  Mä en vielä oo yksin koskaan asunut, mutta kun ysiltä pääsen pois, aateltiin mun parin kaverin kaa ostaa yhteinen kämppä, koska tulee halvemmaksi ja ei haluttais vielä asuu yksin. Siis jos kaikki pääsee opiskelee sinne minne haluaa.?

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi!

 4. Helggis kirjoitti:

  Ite muutin suoraan kotoo yksin asumaan enkä ole katunut. Rakastan omaa rauhaa ja vapautta siinä että jos esim haluan kutsua kummilapsen yökylään ei tarvitse kysyä keneltäkään että onko ok että taapero tulee valvottamaan. Tosin eka kämppäni oli samalla paikkakunnalla kuin vanhempieni koti niin se ei ollut niin iso muutos. Nyt muutin opiskelujen takia toiselle puolelle Suomea ja asun taas yksin. Toisaalta nyt olisi kaivannut kämppiksiä jotta ois heti saanu hyviä kavereita mut koulun kautta sain niitä kuitenkin myöhemmin ja nyt saan venyttää penniä ja nauttia omasta rauhasta.

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Hyvä pointti tuo yövieraiden ajattelu! Ihana kummi olet, kun sun luokse pääsee yökyläilemään! 🙂

Comments are closed.