Kolme tarinaa heräteostoksista

Noniin. Koko kansan konmarittaessa kävin minäkin kriittisellä silmällä läpi vaatekaappiani, jonne olikin kertynyt kaikenlaista kiinnostavaa. Vähän nolottaa myöntää tämä, mutta kaapin uumenista löytyi myös täysin käyttämättömiä vaatteita ja asusteita.

Miten ihmeessä ne ovat sinne oikein päätyneet ja lopulta unohtuneet?!

Esimerkiksi tämä keltainen koru.

virhekoru_1

Onhan tämä nyt upea eikö vaan? Muistan vielä kun iskin silmäni tähän kaulakoruun. Samoilla luennoilla yliopistolla kävi yksi tyyppi, jolla oli aivan mahtava persoonallinen tyyli ja samanlainen massiivinen koru kuin tämä. Viikosta toiseen ihailin etäältä tätä boheemia kaunotarta ja kun sitten törmäsin kaupassa samanlaiseen kaulakoruun, en kerta kaikkiaan voinut itselleni mitään – mun oli pakko saada se! Ajattelin, että nyt Krista Kortelainen muuttaisi tyyliään!

Vaan kuinkas sitten kävikään… aina kun kokeilin sitä kaulaani, se tuntui hankalalta kantaa, eikä lämmin keltainen värikään oikein sopinut minkään vaatteen kanssa. Pikku hiljaa pölyä alkoi kerääntyä keltaisen kaulakoruni päälle ja siihen se jäi hyllylle odottamaan sitä kertaa kun vihdoin koittaisi sen aika. Sitä vaan ei koskaan tullut. Eikä muuten sitä dramaattista tyylinmuutostakaan…

No entäs nämä kengät sitten?

virhekengat

Ihan näin alkuun täytyy todeta että sain nämä puoleen hintaan. Oli siis ihan pakko ostaa, ovathan nämä nyt aivan upeat! Ainut haitta näissä on vaan se, että näillä ei oikein voi kävellä… mikä tietty olisi ihan hyvä ominaisuus kengälle. Kyllä näillä seisoa voi ja sääret näyttää todella upeilta, mutta ei sitten vaan ole tullut koskaan käytettyä kenkiä joilla ei pääse tepastelemaan ulos talosta. Että kannattiko, vaikka halvalla sain?!

Viimeisin mutta ei suinkaan vähäisin heräteostokseni on tämä toppi, joka kuuluu niin sanottuun ”pakko saada jotain” kategoriaan.

krista_virhepaita_1

Muistan vielä sen päivän kun ostin tämän! Iho oli juuri ihanasti päivettynyt alkukesän ekojen hellepäivien jälkeen. Olin päättänyt että haluan kesäksi juuri tämän värisen paidan koska se saisi ihoni hehkumaan vielä kauniimmin. Kiersin sinnikkäästi kaupasta toiseen, kunnes rupesi jo vähän ärsyttämään kun juuri tätä väriä ei näkynyt mailla halmeilla. Mutta sitten, tadaa! Se löytyi!

Kyllähän mä siellä sovituskopissa jo ounastelin että tämän paidan kanssa voisi tulla jotain ongelmia, mutta kun kerta olin päättänyt että tämän värin haluan, niin se oli sitten siinä. Kiikutin siis paidan kassan kautta kotiin. Kotona sitten venkoilin ja sovittelin toppia erilaisten asusteiden kanssa, kunnes lopulta luovutin. Kuten kuvasta näette tämä toppi ei kerta kaikkiaan istu minulle ja materiaali on aivan liian läpinäkyvää minun makuuni. Nolottaa myöntää, mutta en ole käyttänyt tätä kertaakaan.

krista_virhepaita_2

Vähän harmittaa että olen tuhlannut rahaa näihin heräteostoksiin, mutta toisaalta, kaikesta oppii. Seuraavalla kerralla mietin hieman tarkemmin!  Lohduttaa myös ajatus siitä, että vaikka nämä asusteet ja vaatteet eivät palvele minua, niin ehkä niille voi vielä löytyä uusi elämä jonkun toisen garderoobissa.

P.S.Keltainen kaulakoru itse asiassa löysi jo uuden omistajan jolle se sopii todella hyvin!!

P.P.S. Hyvä keino seurata omaa kulutuskäyttäytymistä on kirjata ylös kaikki  heräteostokset summineen, näin huomaat helposti kuinka paljon niihin kuluu rahaa ja ehkä se inspiroi säästämään johonkin harkitumpaan ja isompaan ostokseen.

5 Comments

 1. Amanda kirjoitti:

  Minulle on tapahtunut monta kertaa samoin. Kaapin pohjalla lojuu käyttämättömiä vaatteita ja kenkiä. Myös korujakaan ei ole tullut käytettyä ja suinkaan tulen käyttämäänkään.

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Jos on aikaa niin kirppikselle vaan myymään, se on kivaa hommaa 🙂

 2. Jamina kirjoitti:

  Toi paita näyttää aivan ihanalta! ? Itse olen sellainen ihminen että rakastan värikkäitä vaatteita! ?

 3. Jamina kirjoitti:

  Toi paita on aivan ihanan näköinen! Rakastan värikkäitä vaatteita!

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiva kuulla! Just tän takia kannattaa siivota niitä kaappeja ja viedä vaatteita kiertoon, se mikä ei ehkä itselle sovi, voi sopia tosi hyvin toiselle 🙂

Comments are closed.