Palmikko vai ponnari – ehkäpä molemmat?!

Tajusin tässä hiljattain, että olen jo jonkin aikaa ollut hieman laiska ja mukavuudenhaluinen hiusteni suhteen ja pitänyt niitä pääasiassa auki tai yksinkertaisella ponnarilla. Ei vaan ole ollut aikaa eikä inspiraatiota käyttää sen enempää mielikuvitusta kampausten suhteen. Noh, nyt kun tiedän että tulossa on isot juhlat ajattelin ryhdistäytyä ja aloin etsiä uusia kampausideoita.

Ja niitähän löytyi, olen ihan liekeissä näistä kahdesta kampauksesta! Okei, molemmat  ovat hieman haastavia, mutta maksaa vaivan treenata näiden lettien kieputtamista muutaman kerran, sillä onnistuessaan ne ovat todellisia katseenvangitsijoita.

Katsotaan siis kuinka nämä näyttävät lettikampaukset oikein syntyvät!

Tarvitset pinnejä, hiusklipsejä, läpinäkyviä hiuslenkkejä, muotoiluspraytä tai kevyttä lakkaa, kamman ja hieman kärsivällisyyttä…

Parhaan lopputuloksen saat, kun teet hyvän pohjatyön, eli harjaa tai kampaa puhtaat hiukset huolella.

kampaus_1_vaihe_1_kampa

Vaihe kaksi. Jaa hiukset tasaisesti niin, että erotat päälaelta puolet hiuksista oikealle ja puolet vasemmalle, voit käyttää apuna klipsiä, jotta puolet eivät sotkeennu keskenään. (Kun näet seuraavan kuvan hiffaat kyllä mistä on kysymys…)

kampaus_1_vaihe_3_

Ota käsittelyyn ensin toinen puoli ja kieritä kauniisti päälaen hiukset kyseisellä tavalla ja kiinnitä läpinäkyvällä hiuslenkillä.

kampaus_1_vaihe_4

Tee sama toisen puolen hiusosiolle. Sido molempien puolien kiepsutukset hiuslenkillä yhteen.

kampaus_1_spray

Sitten ota seuraava hiuskerros ja jaa myös se niin, että puolet hiuksista ovat oikealla ja puolet vasemmalla puolella. Kiepsauta molemmat puolet ja sido ne kuminauhalla yhteen. HUOM! Jätä päälaen yhdistetyistä jäänyt hiusponnari näiden sidottujen hiusten alle.

Sido kaikki hiukset yhteen poninhännälle. Suihkauta muotoiluspraytä tai lakkaa hiuksiin jotta kampaus säilyttää muotonsa. Tadaa, se on valmis!

kampaus_1_tadaa

Hieno tuli eikö? Sitten seuraava ja vähän rokahtavampi lettikampaus, joka takuulla huomataan!

Aloita jälleen harjaamalla hiuksesi huolella. Erottele sitten päälakialueen hiukset kuvan osoittamalla tavalla. Voit taas käyttää apunasi myös hiusklipsiä jotta erotettu alue pysyy koossa hetken.

kampaus_2_vaihe_2

Erota varovasti molemmille puolille tällaiset ”sivupulisongit” ja sido sitten loput vapaaksi jääneet niskahiukset tiukahkolle ponnarille.

kampaus_2_vaihe_3

Palmikoi päälaen hiukset ranskalaiselle letille ja kiinnitä letin pää hiuslenkillä.

kampaus_2_vaihe_4_

kampaus_2_vaihe_5Tämä vaihe on hieman vaikea tajuta ennen kuin kokeilee sitä. Päälaen ranskalainen letti roikkuu vielä niin sanotusti vapaana, nosta se hetkeksi ylös kun keskityt seuravaan vaiheeseen eli sivupulisonkeihin. Kiepsauta vapaana roikkuva sivupulisonki vasemmalta oikealle yli ponnarin ja kiinnitä huomaamattomasti pinnillä. Tee sama toisen puolen sivupulisongille. Pointti on se, että poninhäntä näyttää hieman leveämmältä ja tuuheammalta.

kampaus_2_vaihe_6

Kampaa varovasti ponihäntään leveyttä ja suihkauta muotoilusprayta. Jos haluat poninhännästä tuuheamman, voit myös halutessasi tupeerata sitä kevyesti. Laske lopuksi ranskalainen letti koko kampauksen päälle.

kampaus_2_tadaa

Eikö ole magee kampaus?!

kampaus_2_valmis

Toivotan teillekin oikein inspiroivia letittelyhetkiä, pus!

 

 

 

 

4 Comments

 1. Jade kirjoitti:

  Hei Krista mä tykkään lukea sun blogia ja muutenkin oot mun paras hahmo uusi päivästä. Ja harmi kun ei teillä Reinon kanssa lokssahtaenekkaan palaset yhteen. Mutta toivottavasti palaatte viellä yhteen. Ja kiitos ihanasta vinkistä hiuksiin tuli heti käyttöön

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Oi kiitos Jade!

 2. netta kirjoitti:

  Nämä kaksi kampausta oli tosi hienoja ja kaiken lisäksi helppoja. Olen melkein joka aamu tehnyt itselleni jomman kumman.

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Eikä? Onpas kiva kuulla! Ja hyvä sinä, mulla nimittäin kesti hetken ennen kuin opin tekemään nämä kunnolla!

Comments are closed.