Pehmeän alle piiloon – neulo supermuhkea torkkupeitto

Pehmoinen, lämmin ja muhkea peitto, jonka alle piiloutua oli juuri se mitä tarvitsin!

krista_surupeitto_1

Tiedätte varmaan sen tunteen kun se yksi jättää ja sydän pettää? Maailma pysähtyy hetkeksi ja sitä lamaantuu jonkinlaiseen kokovartalokipsiin, eikä osaa ajatella mitään muuta kuin sitä yhtä tiettyä ihmistä. Ajatukset pyörivät noidankehää uudestaan ja uudestaan kyllästymiseen asti. Puuh. Mutta noustava on, niin kuin aina! Ja siksipä nuo sydänsurut eivät ole tämän postaukseni varsinainen aihe, vaan oikeastaan sysäys sille. Haluan nimittäin jakaa kanssanne jotain vähän kivempaa…

Mun oli siis ihan pakko suunnata levottomat ajatukseni jonnekin muualle ja niinpä otin jättipuikot kauniisiin kätösiini ja aloin vimmatusti neuloa! Ehkä tämä on vähän tällainen lohtu- tai terapiaprojekti, en minä tiedä, mutta aloin siis täysin spontaanisti kutoa itselleni torkkupeittoa, sellaista ihanan pehmoista ja villaista, joka lämmittää ja jonka alle voisin hetkeksi käpertyä piiloon pahalta maailmalta. Olin kyllä bongannut tämän ohjeen netistä jo huomattavasti paljon aiemmin, mutta nyt tuntui että oli oikea hetki toteuttaa se.

Neulomisessa on kyllä se hyvä puoli, että se on hyvin tehokas ajatusten siirtäjä, tällaisen suoran pötkylän kutominen on melkeinpä meditatiivista puuhaa, jota suosittelen kyllä kokeilemaan vaikka ei olisi huolen häivääkään. Ja hei, jos olet vähänkään kärsimätön neuloja, tämä on sinun juttusi, jättipuikoilla ja paksulla langalla saat nimittäin nopeasti valmista !

surupeiton_valmistusta

Eli kaikille teille, tässä erittäin helppo torkkupeiton ohje:

Tarvitset :

 • paksua lankaa esim. Chunky wool 200g Knit at home, Grosso tai Kaide, 5-10 vyyhtiä riippuen peiton pituudesta. Tähän peittoon meni viisi.
 • 25 mm 40 cm puikot tai pyöröpuikot
 • Iso parsinneula
 • Varmuuden vuoksi siimaa tai liukaspintaista nyöriä

Tämä superpehmeä ja muhkea torkkupeitto on todella helppo tehdä, jos vaan sinulla on neulomisen alkeet hallussa! Pärjäät siis hyvin, jos osaat luoda silmukat ja tiedät kuinka neulotaan oikeaa ja nurjaa ja kuinka päätellään työ.

surupeitto

Minun peittoni on n.110 cm leveä ja n. 170 cm pitkä. (VINKKI: Pituuden suhteen sellainen huomio, että peittohan venyy vähän, joten voit hyvin lopettaa neulomisen esim. 150 mittaan.)

Silmukoiden määrän saat helposti laskettua niin, että neulot 10 cm:n koepätkän ja lasket siitä kuinka monta silmukkaa tuohon 10 cm:n alalle menee.

Jos haluat että peitto on leveydeltään 110 cm. Niin kerrot tuon koepalan silmukoiden määrän 11 kertaa.

Luo silmukat puikolle ja ala neuloa tasaista neuletta, eli oikein oikealla puolella ja nurin nurjalla puolella. (VINKKI: Jos tuntuu että silmukat tippuvat koko ajan puikoilta ja neulominen on vaikeaa suorilla puikoilla, voit tehdä puikoistasi pyöröpuikot teippaamalla puikkojen päähän siimaa tai hyvin luistavaa ja kestävää narua.) Jos et löydä mistään paksuja puikkoja niin jopa rumpukapuloilla voi neuloa tällaista lankaa!

Kun peitolle on kertynyt mittaa mielestäsi sopiva määrä, niin päättele silmukat ja huolittele langan päät parsinneulalla piiloon. Avot!

Sitten vaan pötköttelemään!

krista_surupeitto_4

krista_surupeitto_2

P.S. Eihän niitä sydänsuruja pääse pakenemaan edes tällaisen superpehmeän jättipeiton alle…mutta kyllä tämä vaan lämmittää ja lohduttaa.

8 Comments

 1. Marika Hanninen kirjoitti:

  Ihana peitto! Ja ihana Krista. Reino on ketale.:)

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiitos! Mustakin peitosta tuli kiva 🙂

 2. Misty kirjoitti:

  Kerrassaan kaunis! Olen juuri itsekin aloittamassa samanlaisen projektin ja olen laskeskellut silmukoita. Kuinka monta silmukkaa sinulla on tuossa 110 senttiä leveässä peitossa?

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Hei! Nyt en enää muista tarkkaa silmukoiden määrää, mutta kannattaa tehdä sellainen 10 cm koepala, niin on helppo laskea silmukoiden määrä sopivaksi omalle käsialalle.

 3. Marikki kirjoitti:

  Näyttää kivalta kauan peiton neulomiseen meni?

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiitos! Se on kyllä ihana ja pehmoinen. Isoilla puikoilla ja paksulla langalla neulominen sujuu kyllä vikkelästi, minulta neulomiseen meni pari iltaa 🙂

 4. Susanna kirjoitti:

  Moro!
  Saitko oikeesti viidestä vyyhdistä peiton? Joku väittää, että torkkupeittoon menisi 10-20…
  Tietäisin vaan paljonko tilaan lankaa..

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Langan menekki riippuu tosiaan paljon käsialasta, puikkojen paksuudesta sekä peiton koosta. peitto myös venyy hieman käytössä. Oletko tilaamassa samaa lankaa?

Comments are closed.