Pieni hallittu kokonaisuus – kauniit kynnet

Kulunut viikko on ollut yhtä tunteiden turbulenssia ja suoraan sanottuna oloni on aika höykytetty. Luulin jo, että asiat loksahtavat parhain päin, mutta sitten yllättävä uutinen mullistikin kaiken ja nyt olen vähän hämilläni. Niin tai näin, en juurikaan voi vaikuttaa näiden dramaattisten tapahtumien kulkuun, joten on vain paras yrittää rauhoittua ja keskittyä kokonaisuuksiin joita voin hallita.

Käänsin siis fokuksen käsiini!

Äitini muisti aina sanoa että kädet ovat kantajansa käyntikortti, hyvin hoidetut kädet ja kynnet viestivät siitä, että henkilö pitää itsestäänkin hyvää huolta. Äidin oppi on jäänyt päähän ja olen aina panostanut käsien hoitoon. Käsien ihon ja kynsien hyvinvointi lähtee toki ensisijaisesti sisältäpäin eikä ravinnon merkitystä voi vähätellä, mutta onneksi paljon on tehtävissä myös ulkoisin keinoin. Ihan ensimmäinen eikä suinkaan vähäisin asia on kosteutus. En voi sietää kuivia käsiä ja siksipä laukussani on aina käsirasvaa. Kynsinauhat on myös hyvä pitää kunnossa, koska jos ne kuivuvat pahasti, tulee helposti kynsitikkuja ja jopa haavaumia, jotka sitten taas ovat otollinen pesäpaikka pöpöille ja sen myötä tulehduksille. Pidä siis kätesi puhtaana ja kosteutettuna! (Vinkki: kannattaa vaihtaa asetonittomaan kynsilakanpoistoaineeseen koska se on hellempi vaihtoehto niin kynsille kuin ihollekin.)

kasirasva

Jos haluat huolitellun lookin kynsiin, siihen pätee sama asia kuin meikkiinkin, hyvä pohjustus. Manikyristit käyttävät pohjustuslakkaa ja suosittelen sellaisen ostamista kotiinkin. Pohjustus/ -aluslakka tekee lopullisesta lakkapinnasta tasaisemman ja kestävämmän, tärkeää on että annat sen kuivua huolella ennen lopullisen lakan levittämistä.

pohjalakka

Kynsilakan suhteen mä olen pikkuisen tylsä, pidän nimittäin ihan nuden värisestä lakasta. Välillä tietenkin pitää irrotella, etenkin kun tarjolla on näin herkullisia kaviaareja – näette kohta lopputuloksen!

nudelakka_2

muita_kaviaari_vaihtoehtoja

Täytyy myöntää, että kun kotona lakkaan kynsiäni niin mun kärsivällisyys usein loppuu siinä vaiheessa kun kynnet pitäisi kuivattaa ja luulenpa että en ole ainoa joka tästä ongelmasta kärsii!

Siksi onkin ihanaa kun on saatavilla erilaisia pikakuivattajia.

pikakuivattaja

Mainitsin jo tuossa postaukseni alussa että minulla on ollut vähän rauhaton olo kaiken myllerryksen keskellä. Suuntasin siis manikyyriin, joka on mitä parhainta lääkettä levottomuuteen ja ihanaa rentoutusta, on rauhoittavaa seurata kuinka asiansa osaava ihminen tekee jonkun prosessin alusta loppuun. Tässä tapauksessa tuo ammattilainen oli ystäväni Hanna ja nyt tekin pääsette seuraamaan kuinka taitava hän on!

Tässä, olkaa hyvä, tutoriaali kynsien lakkaamiseen.

2 Comments

 1. Linneja kirjoitti:

  Tää blogi on ihana♥ Oot muutenkin paras hahmo uudessa päivässä♥ Nojoo mut siis, mun asia on oikeesti se, että mietin tässä vähän mun omaa olematonta tyyliä. Eli siis, en oo vieläkään löytänyt mun omaa tyyliä ): Tarvisin apuu tähän, ja myönnän, oon 12 vuotias kakara. Ja melkee kaikki mun kaveeit on löytäny oman tyylinsä. En siis oo silleen et mun pitäs mun porukassa olla samanlainen kuin muutkin, oon oman tyylin perässä. En oo löytänyt sitä, oisko sulla vinkkejä siihen?

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiitos Linneja!

   Ihana kuulla että tykkäät blogista, tällainen palaute lämmittää sydäntä!
   Tuosta tyyliasiasta… On vähän vaikea antaa neuvoja näin näkemättä sinua. Jos yhtään lohduttaa, niin ei mullakaan ollut oma tyyliä vielä sun ikäisenä, joten älä murehdi! Mitä jos vaan kokeilisit vähän erilaisia juttuja ja poimit sieltä ne jutut jotka tuntuu hyvältä? Ihan alkuun voit vaikka miettiä, että tykkäätkö enemmän housuista vai hameista? Farkuista, verkkareista vai siisteistä housuista? Ja hyvä vinkki, jota itse teen vieläkin, on etsiä inspiraatiota muilta vaikka selaamalla aikakausilehtiä. Leikkele talteen kuvia ihmisistä joiden pukeutumistyylistä tykkäät.

Comments are closed.