Juhlat tulossa?

Kämppikseni on menossa pian naimisiin ja kuten arvata saattaa, mielessäni pyörii tällä hetkellä kaikenlaiset hääjärjestelyihin liittyvät asiat.

krista_askartelee_2

Olen tehnyt sellaisen havainnon, että juhlien järjestäminen jakaa ihmiset kahteen ryhmään. On niitä, joille suunnittelu on kerrassaan intohimo ja sitten niitä, jotka mieluiten skippaisivat sen hössötysvaiheen ja siirtyisivät suoraan hilpeään meininkiin skumppalasin äärellä. Itse kuuluun siihen ensimmäiseen kategoriaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että yksi olennainen osa juhlien nautintoa on juhlien odotus ja valmistelu.

krista_leikkaa_saksilla

Kun juhlien ajankohta ja paikka ovat selvillä, niin suosittelen aloittamaan valmistelut kutsujen laatimisesta.  Ai miksikö? No, tämän vuoksi. Kerran yhdellä ystävälläni kävi niin, että hän halusi järjestää suurehkot synttärit, mutta unohti kutsua ihmiset. ( Kyllä, tämä on tositarina!!) Ystäväni suunnitteli kemuja vähän pää pilvissä,  varasi juhlatilan netistä, mietti tarjoilun sekä illan ohjelman, mutta yksi asia pääsi unohtumaan…  Hän oli kyllä satunnaisesti maininnut tulevista juhlistaan joillekin tutuille, mutta unohti työkiireidensä keskellä lähettää ne viralliset kutsut!!  Älä sinä unohda:)

Kutsu on ensimmäinen vihje siitä, minkälaiset juhlat on tulossa. Onko kyseessä kenties hillittömät disco henkiset pippalot, johon toivot tietynlaista pukukoodia, vai ehkä tunnelmallinen illallinen lähimpien ystävien seurassa?  Kerro mistä on kysymys. Mieti myös  onko kutsu yhdelle vai kahdelle, haluatko että ystäväsi ottavat seuralaisen mukaan? Ehkä haluat kutsua koko perheen, tai sitten et halua lainkaan lapsia mukaan. Mikä on juhlien luonne?

Laita kutsut ajoissa eteenpäin. Muistan jostain lukeneeni, että olisi hyvä lähettää ne 6-8 viikkoa aikaisemmin. (Vinkki: Jos pidät juhlat kesällä, kannattaa todellakin olla liikkeellä ajoissa, sillä ihmiset suunnittelevat lomamatkojaan hyvissä ajoin! ) Varmasti myös haluat tietää että kuinka monelle sitä boolia valmistat? Laita siis kutsun perään myös vastauspyyntö, eli joko rennosti teksti: Ilmoitathan tulostasi x päivään mennessä henkilölle x tähän puhelinnumeroon / sähköpostiosoitteeseen, tai lyhenne v.p. joka ilmaisee että vastausta pyydetään + yhteystiedot kenelle vastataan ja mihin mennessä. Voit myös käyttää virallisempaa, mutta paljon käytettyä vaihtoehtoa,  R.S.V.O.P (Répondez sil vous plaît) ”vastatkaa olkaa hyvä”.

Tässä vähän inspiraatiota kutsujen askartelemiseen!

kollaasi_2

Tarvitset kakkupapereita (läpimitta 21-22 cm), askartelukartonkia tai vahvaa paperia, johon voit kirjoittaa tai printata tekstin, paperiliimaa, sakset  ja nyöriä.

Leikkaa n. 8-9 cm. leveä kortti, muotoile siihen haluamasi teksti. Taittele kakkupaperi kolmeen osaan ja liimaa kortti siihen keskelle, niin että kakkupaperin reunat ylittävät nätisti kortin. Sido ympärille tyyliin sopiva nauha. Voilà, kaunis kortti on valmis!

krista_pitelee_korttia

Sitten vaan kutsut postiin ja juhlia odottamaan!

5 Comments

 1. Petra kirjoitti:

  Kivan näkösiä kutsukortteja!? Nyt lähiaikoina ei oo juhlia mutta seuraaviin juhliin mitkä järjestän, kokeilen tätä ?ps. Oot tosi kaunis??

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Voi kiitos Petra!!

 2. helmi kirjoitti:

  On kyllä ihania kortteja. Sä ottaa munkin mielestä tosi kaunis. Ps. Kuuluuko tää blogi sun näyttelyynnä vai pidätkö sä tätä ihan omana harrasuksen? Sekä asuuko oikeesti tossa talossa ja YOU on Best

 3. helmi kirjoitti:

  On kyllä ihania kortteja. Sä ottaa munkin mielestä tosi kaunis. Ps. Kuuluuko tää blogi sun näyttelyynnä vai pidätkö sä tätä ihan omana harrasuksen? Sekä asuuko oikeesti tossa talossa ja UP on Best

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Voi kiitos Helmi! Tämä blogi on ihan vaan harrastus, mutta tosi kiva sellainen 🙂

Comments are closed.