Väärissä vaatteissa juhliin?

Kävin vähän kiertelemässä kauppoja ja etsin itselleni sekä kämppikselleni juhla-asua häihin. Ei muuten ole mikään helppo homma, etenkään näin kaason näkövinkkelistä! Pastellisävyt ovat kesäjuhlien ja häiden kestohitti, joten minäkin päätin pelata varman päälle ja luottaa  hempeään värikarttaan.

krista_laaja

Löysin tämän todella kivan topin, mutta en sen kanssa oikein muuta järkevää alaosaa kuin nämä housut. Tämä asu on kiva, mutta kyllähän se näin on, että se sopii paremmin toimistoon kuin häihin, eikö? Joskus on todella vaikea vetää raja ali- ja ylipukeutumisen välille, mikä oikeastaan on juhlapukeutumisen etiketti?

Nopea katsaus nettiin kertoo, että naisen juhlapukeutuminen määräytyy hänen seuralaisensa asun mukaan ja pariskunnalla pitäisi olla yhteinen linja pukeutumisessa. Jos kyseessä on frakkijuhlat, on naisella oltava pitkähelmainen iltapuku, jos taas smokkijuhlat, voi naisen helma olla lyhyempi tai hän voi laitaa ylleen myös juhlavan housuasun. Jos kyseessä on juhlat, jotka alkavat päiväsaikaan tai alkuillasta ja johon toivotaan tummaa pukua, niin naisen asu voi olla vaikkapa jakkupuku. Sitten smart casual juhlissa ei ole oikeastaan minkäänlaista pukukoodia. Että näin.

Nyt on siis kyseessä rennot häät, joten olettaisin että pukukoodi menee tumma puku/ smart casual linjalla. Vaikka pukeutumisetiketin mukaan naisten tulisi välttää päivällä alkavissa juhlissa kiiltäviä ja läpinäkyviä kankaita, tartuin tähän ihanaan hempeään mekkoon – olenhan sentään kaaso!

krista_juhlamekko_1

krista_juhlamekko_6

Todella kaunis leikkaus eikö? Hauska idea on myös se, että mekon etuosa on hyvin yksinkertainen ja se juju paljastuu mekon selkämyksessä, jossa on näyttävä nappirivistö. Mikä löytö!

krista_juhlamekko_2

Häihin mentäessä on hyvä muistaa, että morsian on päivän tähti. Kannattaa siis suosiolla jättää ne näyttävimmät helyt ja villeimmät diskomekot kotiin. Niitä voi sitten pitää vaikkapa pikkujoulubileissä.

Tämä kaunis kaulakoru tarttui mukaani, mutta täytyy miettiä vielä, että onkohan se hieman raskas tuon hennon mekon kanssa. Mutta ainakin tämän topin kanssa aion sitä käyttää!

krista_lahis_korut-kopio

Kengistä ja laukuista sen verran, että tuskinpa kukaan haluaa kuluneet maiharit jalassa mennä häihin tai muihin virallisempiin juhliin. Juhlalaukku on hyvä olla pieni ja siisti ja kengiksi sopivat kauniit korkkarit tai avokkaat. (VINKKI: Etiketin mukaan juhlakenkiä saa käyttää myös kotona järjestettävissä juhlissa, eikä niitä tarvitse jättää eteiseen.)

Mitäs tykkäätte näistä?

krista_kengat-kopio

Kävi kyllä hyvä tuuri, löysin ihanan mekon itselleni, ja sen lisäksi myös pari todella kivaa asuvaihtoehtoa ystävälleni!

krista_sonjan_mekko_2_joka_nahdaan_sonjan_paalla_juhlissa sonjan_mekko_1

Pukeutumisetiketti ei tietenkään poissulje sitä, etteikö asussa voisi näkyä oma persoonallisuus, totta kai vieras voi valita asunsa oman makunsa mukaisesti. On kuitenkin hyvä muistaa, että juhlavalla pukeutumisellaan vieras näyttää että arvostaa tilaisuutta ja kunnioittaa juhlapäivää sekä kutsun lähettäjää.

Ei tuota etikettiä nyt  niin orjallisesti tarvitse noudattaa, mutta on se hyvä ohjeistus joka auttaa toimimaan hyvien käytöstapojen mukaisesti!

4 Comments

 1. Neea kirjoitti:

  Hei krista voi että olet löytänyt ihania mekkoja ihan sinun näköisiä oot tosi kiva ja hauska ja kaunis toivon sinulle kaikkea hyvää ja haluaisin kysyä että miten päädyit tuohon mekkoon ja oliko sinulla muita vaihto ehtoja vai oliko se sellainen mekko minkä näit käytävän pääsä ja rakastuit mutta olisi kiva jos vastaat hei hei??????????????

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Moi Neea! Joo, joskus käy hyvä tuuri 🙂

 2. Jari kirjoitti:

  Jos naisen pukeutuminen määräytyy seuralaisen mukaan niin ei todellakaan sinun tapauksessa,noin kauniin naisen seuralaista ei kukaan edes huomaa.

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Voi kiitos Jari! 🙂

Comments are closed.