Kasvojenkohotus kotikonstein?

Tässä kuluneella viikolla havahduin siihen että peilistä katsoi aika nuutuneen näköinen nainen. Iho oli väsynyt eikä hymystäkään ollut kasvojenkohottajaksi. Jotain oli tehtävä, joten suuntasin nettiin etsimään inspiraatiota. Onneksi, sillä löysin nämä kaksi tehokasta ja aivan ihanaa naamiota!

KUORIVA KAURANAAMIO

Tiesittekö, että kaura on paitsi vatsaa hellivä ja verenpainetta alentava superruoka, myös aivan erinomainen aine ihonhoitoon? Kaura kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa ihoa ja siinä on paljon ihoa ravitsevia antioksidantteja. Tämä ravinnerikas kuorintanaamio sisältää hoitavan kauran lisäksi myös  kookosöljyä, jota tropiikin naiset ovat jo iät ja ajat käyttäneet kauneudenhoidossaan. Kookosöljy on yksi mun lempparituotteista, täysin luonnollinen eliksiiri, joka sisältää mm. ihosolujen uudistumista edistävää E-vitamiinia.  Ainesosien  komboon kun vielä lisää puhdistavaa hunajaa, on aikamoinen tehopakkaus kasassa!

Tarvitset:

n. 2 rkl kauraryynejä

n. 2 rkl hunajaa

Kylmäpuristettua kookosöljyä (myös manteli- tai oliiviöljy käy)

Suti naamion levittämistä varten

kauranaamio_hienonna_kaurahiutaleita

Sekoita ainekset keskenään joko blenderissä tai käsin niin, että seoksesta tulee helposti käsiteltävää. Itse käytin morttelia apuna. Ole varovainen öljyn kanssa, äläkä laita sitä liikaa. Itse käytin tällä kertaa kookosöljyä, joka oli ollut viileässä ja siksi vähän kiinteämpää koostumukseltaan.

kauranaamio_kookosrasva

kauranaamio_valmis_2

krista_kauranaamio_valmis

Kun massa on mielestäsi sopivan kiinteää, levitä se kasvoille ja anna vaikuttaa n. 4-5 min. Hiero sitten kevyesti pyörivin liikkein ja huuhtele pois haalealla vedellä. Lopuksi levitä puhtaalle iholle kosteusvoide.

KASVOJA KIINTEYTTÄVÄ NAAMIO

Enpä ole aiemmin tiennytkään, että erityisesti aasialaiset naiset ovat  jo ammoisista ajoista lähtien luottaneet kananmunan kaunistavaan voimaan! Kananmuna tasapainottaa ihon PH – arvoja ja erityisesti valkuainen hillitsee talin eritystä ja supistaa ihohuokosia. Se sisältää paljon ravinteita mm. magnesiumia, joka hidastaa ihon ikääntymistä sekä B- vitamiinia ja proteiinia jotka ravitsevat ihoa.

Kyseessä on siis varsinainen tehopakkaus ja mikä parasta, se kiinteyttää väsyneen ihon! (VINKKI: Tämä naamio sopii hyvin myös aknen hoitoon!)

Voit tehdä naamion käyttämällä pelkästään kananmunaa, tai sitten lisätä muitakin ravitsevia ainesosia kuten c-vitamiinia sisältävää sitruunaa ja kosteuttavaa hunajaa.

Tarvitset:

1 kananmuna (tai pelkkä valkuainen)

2 rkl sitruunan tai limen mehua

1 rkl hunajaa

Suti naamion levittämistä varten

facelift_tarvikkeita-2

Sekoita kaikki ainekset keskenään pienessä kulhossa niin että ne vaahtoutuvat.

facelift_valmis_2

Levitä vaahto kasvojen ja kaulan puhtaalle iholle, mutta vältä vaahdon joutumista silmiin. (VINKKI: Vanha kunnon pullasuti on myös hyvä naamion levittämisessä!) Yhdestä kananmunasta riittää useampaan naamioon, joten kannattaa tehdä tämä vaikka kimpassa ystävän kanssa.

Anna vaikuttaa n. 20 minuuttia, kunnes naamio kuivuu kokonaan. Jo noin 10 minuutin jälkeen alat tuntea kuinka naamio alkaa kiristää ihoa ja se on hyvä juttu. Kun naamio on kokonaan kuivunut, huuhtele se pois kylmällä vedellä. Tuo kylmä vesi on tärkeä seikka, sillä se viimeistelee naamion vaikutuksen, kylmä vesi nimittäin supistaa ihohuokosia ja näin naamion vaikutus tuntuu pidempään.

Jo vain ihoni hehkeytyi ja ilmekin piristyi, kokeilkaa ihmeessä!