Kiinnostaisiko kuminauhatreeni?

Edellisessä postauksessani taisin mainita, että meidän olohuoneesta poistui jykevä sisustuselementti. Kyseessä oli entisen kämppikseni kuntolaite, ruma kuin mikä, mutta myönnettäköön – erittäin tehokas kotitreeniväline.

Välttääkseni sohvaperunan kohtalon, oli keksittävä jotain tilalle.

Mikä mahtuu taskuun, on kevyt ja erittäin hyvä treenikaveri? No kuminauha tietenkin! Se on siitä kiva kuntoiluväline, että se tosiaan kulkee helposti mukana vaikka lomamatkalle tai lenkkipolulle. Eikä siihen investoiminen juurikaan horjuta budjettia, netistä ja urheilukaupoista löytyy hyviä treenikuminauhoja hintahaitarilla 5-30 euroa ja niitä on saatavilla kolmella eri vastuksella: light, medium ja hard. Toki tähänkin voi hurahtaa ja asiaan vihkiytynyt kyllä löytää myös erittäin laadukkaita (ja hintavia) vastuskuminauhoja.

Innostuin tästä oman kehon painolla harjoittelusta kuminauhan avulla ja laadin yksinkertaisen, mutta tehokkaan kotitreenin, joka vahvistaa tärkeimpiä lihaksia. Tässäpä se teidänkin iloksenne!

Ojentajaliike taakse.

krista_kadennosto_

Tämän liikkeen avulla allit saavat kyytiä! Ota hyvä ja tukeva asento, pidä polvet hieman koukussa ja selkä suorana. Kiepauta kuminauhan toinen pää kuvan osoittamalla tavalla jalan alle ja ota tukeva ote kuminauhan toisesta päästä. Suorista käsi rauhallisesti ja liikkeeseen keskittyen, tee töitä ojentajalihaksella. Muista pitää ranne suorana koko liikkeen ajan. Tee 5 ojennusta kummallakin kädellä, pidä tauko ja toista sarja 2-3 kertaa.

Toinen tehokas käsiliike on tämä pieni sivukierto.

krista_kaden_koukistus_

Ota taas tukeva asento, jalat hieman koukussa ja selkä suorana. Kiepauta kuminauha kuvan osoittamalla tavalla ranteiden ympäri ja ota siitä napakka ote. Muista taas pitää ranteet suorana! Vie toinen käsi sivulle ja palauta rauhallisesti. Tee viisi toistoa kummallakin kädellä, pidä pieni tauko ja toista sarja 2-3 kertaa.

Sivuaskel.

krista_reidet

Tämä liike on pieni, mutta tehokas. Sido kuminauha solmuun ja pujota nilkkojen ympäri kuvan osoittamalla tavalla. Ota taas tukeva asento ja hyvä ryhti, jalat hieman koukussa ja selkä suorana. Ota pieni sivuaskel ja palaa alkuasentoon. Tee sama toisella jalalla. Jo muutaman toiston jälkeen tunnet kyllä poltteen reisissäsi!

Toista noin 10 askeleen verran, pidä tauko ja tee sarja uudestaan 2-3 kertaa.

Lankutus.

krista_lankuttaa_

Tämä liike on yksinkertainen ja todella tehokas ryhdin rakentaja! Mene vatsamakuulle ja nosta itsesi kyynärpäiden varaan selkä suorana. Tärkeää on se, että pidät suoran linjan etkä nosta peffaa ylös. Vatsaneppari kiinni selkään, anna syvien vatsalihasten tehdä töitä! Pidä itsesi asennossa noin kymmenen rauhallisen hengityksen verran. Pidä pieni lepotauko ja toista 2-3 kertaa.

Muistathan tehdä kaikki liikkeet rauhassa, huolella ja keskivartalo tiukkana – äläkä unohda loppuvenytyksiä!

Siinäpä se oli, ei niin kamalaa, mutta tehokasta, eikö?!

 

6 Comments

 1. Meri kirjoitti:

  Tämä taitaa olla mun pelastus, kun en jaksa käydä kuntosalilla aina. 🙂

 2. Ella kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä joita just kaipasin, kiitos!

 3. Ella kirjoitti:

  Hyvä postaus tälläistä tarvitsinkin, kiitos!

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Kiva kuulla että tästä on iloa 🙂

 4. Aino kirjoitti:

  Ihana treeni! Ainon todellakin kokeilla! Oot tosi kaunis!

  1. Krista Kortelainen kirjoitti:

   Voi kiitos!

Comments are closed.