Ooh, sehän on raaka Snickers!

Rakastan Snickers patukoita. Rakastan sitä suolaisen ja makean yhdistelmää, joka niissä toimii lähes täydellisesti – suolapähkinä ja nougat, mikä taivaallinen liitto! Viime aikoina olen kuitenkin yrittänyt muuttaa ruokavaliotani hieman terveellisemmäksi ja siispä myös lempisuklaapatukkani ovat saaneet jäädä kaupan hyllyyn… yhyy!

Kuten jo tiedättekin, olen herkkusuu. Mitä siis tehdä kun makeanhimo iskee?

No terveellisempiä Snickers patukoita tietty! Googlasin erilaisia reseptejä ja päätin testata tätä gluteenitonta versiota, jossa nougat on korvattu taateli- ja kookosöljy seoksella ja pohjaan on käytetty on keksin sijasta mantelijauhetta sekä maapähkinävoita.

valmis

Kokeilkaa tekin, tämä on taivaallisen hyvää!

Tarvitset:

Laakeahkon astian esim. pakasterasia käy hyvin,  leivinpaperia, nuolijan tai veitsen, kookosöljyä, hunajaa, kaakaojauhetta, kuorittuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä, (raaka) maapähkinävoita, mantelijauhetta, kivettömiä taateleita, suolaa ja bourbonvaniljajauhetta (tavallinenkin käy jos tuota ei ole saatavilla). (VINKKI: Jos haluat vegaanisen version, korvaa hunaja agavesiirapilla.)

Aloita valmistamalla pohja.

Pohja:

2 dl maapähkinävoita

2 rkl hunajaa

2 rkl mantelijauhetta

hyppysellinen suolaa

Sekoita hunaja ja maapähkinävoi hyvin. Itse lämmitin seosta n. 20s. täydellä teholla mikrossa, koska huomasin, että lämpimänä massa on notkeampaa ja se sekoittuu helpommin. Lisää mantelijauhe ja levitä massa vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Pohjasta pitäisi tulla n. 1 cm paksuinen tai hieman alle, oma pohjani oli n. 10 cm leveä ja 20 cm pitkä.

pohjalle-pohja

Laita massa kovettumaan pakastimeen hetkeksi ja valmista täyte.

Täyte:

8 kpl kivettömiä taateleita

1 rkl kookosöljyä

1 rkl vettä

hyppysellinen bourbonvaniljajauhetta

ripaus suolaa

Sekoita ainekset sileäksi massaksi sauvasekoittimella. Levitä massa kylmästä otetun pohjan päälle.

pohjan-paalle-tayte

Painele pinnalle suolapähkinöitä tai kuoritut maapähkinät ja ripaus suolaa. Voit halutessasi murskata maapähkinöitä hieman, jotta suutuntuma on miellyttävämpi. Laita taas jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään siksi ajaksi kun valmistat kuorrutteen.

Kuorrute:

3 rkl kookosöljyä

2 rkl hunajaa

3 rkl kaakaojauhetta (raaka tai tummaa)

Sekoita ainekset ja lämmitä seosta hetki vesihauteessa, jotta siitä tulee notkeampaa. (Huom! Pidäthän huolen siitä, että  kuorruteseokseen ei mene vettä.)

pahkinoiden-paalle-suklaakuorrute

Levitä kuorrute nuolijan avulla tasaisesti kakun päälle. Voit myös ripotella hieman pähkinöitä koristeeksi, jos haluat. Laita vielä n. 20 minuutiksi pakkaseen jäähtymään.

patukat_leikataan_jaisina

Leikkaa kakusta patukoita tai paloja ja nauti, mums!

valmis-ja-lapileikkaus