Sisustuksen pienet ihmeidentekijät

Tuossa jokin aika sitten pohdiskelin täälläkin sitä, että pitäisikö mun muuttaa omaan asuntoon. Pitkän tuumailun jälkeen päädyin siihen lopputulokseen, että haluan vielä jatkaa elämääni kimppakämpässä, sillä viihdyn täällä hyvin. Meidän kodissa kuitenkin puhaltavat uudet tuulet, sillä yllättäen yksi kämppiksistämme päätti muuttaa pois. Hänen lähtönsä myötä, lähti myös yksi hallitseva sisustuksellinen elementti, nimittäin kuntolaite.

Tuosta vapautuneesta tilasta inspiroituneena jäin miettimään meidän olohuoneen sisustusta ja päätin uudistaa sitä vähän. Jäin myös pohtimaan kysymystä, mikä tekee olohuoneesta viihtyisän?

Tässä on neljä eri näkemystä samasta tilasta.

Olohuoneemme nyt. Se on kodikas ja kutsuu viihtymään eikö?

_1530776

Kodikkuuden luomiseen olen käyttänyt apunani värikkäitä tekstiilejä, persoonallisia pikkuesineitä ja pieniä kohdevalaisimia.

Valaistus on  erinomainen keino luoda tunnelmaa. Hyvä neuvo on se, että jos sinulla on käytössäsi pieni sisustusbudjetti, hanki valaisimia!

_1530799

Tässä kuvassa näette, kuinka suuri merkitys on tekstiileillä ja asukkaan persoonasta kertovilla esineillä, kun halutaan luoda viihtyisyyttä. Riisuin sohvanurkkauksen kaikesta ”turhasta” ja tässä on lopputulos.

_1530789

Ehkä hiukka liian minimalistinen? Onhan se toki kätevää siivouksen kannalta, mutta houkutteleeko tämä tila viihtymään, onko siinä lämpöä? Ei mun mielestä. Vaikutelma on pikemminkin kolkko ja persoonaton. Siksipä päätin elävöittää tilaa tekstiileillä.

_1530796

_1530798

Muutama koristetyyny ja torkkupeitto saavat ihmeitä aikaan! Kokeilin Graafista mustavalkoista linjaa, joka toistuu tekstiileissä sekä seinällä olevassa taulussa. Yleisilme on heti raikkaampi ja modernimpi, mutta jotain puuttuu…

Eikö tila kaipaakin mattoa?

_1530812

Matto on siitä kätevä sisustuselementti, että sen avulla on helppo rajata alueita, jotka voivat toimia ikään kuin saarekkeina ja luoda pysähtymispaikkoja. Ja sitä juuri ajoin takaa, sillä sohvanurkkaus on meidän kodin sydän, siihen pysähdytään hetkeksi rauhoittumaan, siinä viihdytään ja vietetään aikaa. Minusta tämä on oikein onnistunut – mitä mieltä te olette?

Toivottavasti saitte jotain irti näistä vinkeistä, sisustusintoa teille kaikille!

P.S.  Muista että sisustamisen pitää olla hauskaa, joten älä pingota!