Tarjoa kaverille jätski…saippua!

Muistatteko koskaan lapsena kuulleenne komentoa: ”Nyt suu suppuun, tai pesen sen saippualla!” Noh, ehkä te ette ole päästelleet suustanne rumia sanoja, toisin kuin eräät… Hmmm.  Äiti tuli tosiaan mieleen, kun näin tämän hauskan saippuareseptin netissä ja pakkohan sitä oli kokeilla!

Vielä toinenkin seikka johti tähän saippuatehtailuun. Nimittäin reissulla ollessani tajusin kuinka paljon arvostan mun ystäviä ja läheisiä, he ovat jaksaneet lohduttaa ja tukea mua vaikeina aikoina. Halusin kiittää ja ilahduttaa heitä pikku lahjalla – kaunis saippuahan tulee aina tarpeeseen!

Tässä teillekin tämä herkullinen ohje.

3RAITAISET JÄTSKISAIPPUAT 8 kpl

Tarvitset:

3 x 200g valkoista saippuamassaa

Saippuatuoksuja ja –värejä

Puisia jätskitikkuja

2 palaa tummaa suklaata

Mehujäämuotteja

Muoviastia jossa on kaatonokka

Teippiä, sellofaania ja narua

Keittiövaaka jos sinulla on, mutta pärjäät kyllä ilmankin.

nama_tarvitset

Tee alkuvalmistelut huolella niin ei tarvitse sitten säätää ja sählätä. Keittiötaso on hyvä paikka tähän hommaan, koska vesipiste, mikroaaltouuni ja jääkaappi ovat lähellä. Suojaa pinnat sanomalehtipaperilla ja ota tarvikkeet esille.

alkuvalmisteluja

Valmistele muotit kuvan mukaisesti, elikkäs laita päälle maalarinteippiä, johon teet varovasti veitsellä viillot tikkuja varten, näin ne pysyvät hyvin paikallaan. (VINKKI: Jotkut sanovat, että saippuamuotti kannattaisi öljytä sisältä vaikka ruokaöljyllä, itse en öljynnyt, mutta voit toki tehdä senkin.)

Pilko 600g saippuaa pieneksi. Jaa se kolmeen samansuuruiseen 200 gramman osaan. Sulata ensimmäinen erä nokallisessa muovikulhossa mikroaaltouunissa. Katso aika ja tehot pakkauksen ohjeesta!

Kun massa on sulanut, värjää se vaaleanpunaiseksi ja laita mukaan pari tippaa eteeristä öljyä – vaikkapa piparminttuöljyä. Sekoita hyvin. (VINKKI: Sekoita rauhallisesti ettei massaan tule ilmakuplia!) Kaada muotteihin ja anna jähmettyä kylmässä 30 min.

Pese muovikippo ja valmista seuraava erä. Sulata taas 200g saippuamassaa mikrossa, lisää haluamasi väri ja tuoksuöljy. Sekoita ja kaada muotteihin jähmettyneen massan päälle. Laita taas jäähtymään 30 minuutiksi ja pese tarvikkeet.

Nyt sitten viimeinen kierros ja tähän tarvitaan myös se suklaa… ethän vaan ole syönyt sitä 😉 Eli, taas nokkakannuun 200g saippuamassa mutta tämän lisäksi myös rouhittu suklaa. Sulata massa ja sekoita hyvin. Lisää haluamasi tuoksuöljy, itse käytin tähän suklaatuoksua. Kaada massa muotteihin.

Voilá! Nyt saippuat ovat lähes valmiit, mutta malta vielä tovi ja anna niiden jähmettyä kunnolla – itse jähmetin yön yli.

valmiit_saippuat

Irrota sitten varovasti saippuat muoteista. Hyvä keino on se, että valutat hetken kuumaa vettä muotin päälle, niin se irtoaa helpommin. Varo kuitenkin ettei vettä pääse massaan. (VINKKI: Jos tikku irtoaa, liimaa se takaisin käyttämällä pieni määrä sulatettua saippuamassaa liimana)

Sitten ihanin vaihe, pakkaaminen ja koristelu! Saippua kannattaa pakata muoviin tai sellofaaniin ihan jo senkin takia, että käyttämättömän saippuan pintaan muodostuu helposti valkoinen kerrostuma, joka tosin ei ole vaarallinen, mutta ei myöskään nätti.

sellofaaniin_pakatut_saippuat-kopio-2

kirjoita_viela_kenelle

Oi miten syötävän suloisia näistä tulikaan, ihana pikku lahja eikö?!

Älä nuolaise tätä jätskiä,  ellet sitten halua pestä suutasi saippualla! 😀